8 Şubat 2015 Pazar

Burun Estetiği ile İlgili Merak Edilen Her Şey

Vücudumuzda en dikkat çekici yer olan yüzümüzün estetiğinde, burnun payı çok büyüktür. Bu da; burnunun yüzüyle orantısının kötü olduğunu düşünenlerin, kendilerini beğenmemesine ve özgüvenlerinin sarsılmasına yol açabiliyor. Bu yüzden burun estetiği böyle bir şikayeti olan kadın, erkek herkesin tercih ettiği ve gittikçe yaygınlaşan bir ameliyat haline geldi. Günümüzde burun estetiği ameliyatlarında burunda gerçekleştirilen ufak boyuttaki değişimler dahi kişinin yüzünde çok olumlu değişimlere yol açabiliyor.
Ayrıca doğuştan kaynaklanmayan burun yapısındaki şikayetler ve nefes alıp vermedeki güçlükler burun estetiği ile giderilebiliyor.

Burun Estetiği Ameliyat Süreci
Burun estetiği için sıklıkla kullanılan 2 farklı teknik vardır. Bunlardan birincisi kapalı teknik denilen, kesinin burun altında değil de içinde yapılanıdır. Açık teknik ise kesinin burun altında yapıldığı, burun cildinin müdahale etmek için kaldırıldığı tekniktir.
Fazla uzun sürmeyen bu ameliyatta genel anestezi kullanılır ve operasyon birkaç saat içinde tamamlanır. Çoğu zaman hasta 1 gece hastanede kalır.

Burun Estetiği ile Kusursuz bir Buruna Kavuşulabilir mi?
Burnunuzun yapısı operasyon sonucu sahip olmak istediğiniz burun için uygun olmayabilir. Zaten burun estetiğinin genel amacı kişinin yüz hatlarıyla uyumlu, natürel bir görünüşe sahip, elde edilebilecek en iyi şekilde olan burnu ortaya çıkarmaktır.

Burun Estetiği Ameliyatının Riskleri Var Mıdır?
Bütün operasyonlarda olduğu gibi anesteziden kaynaklı komplikasyon ve riskler ve enfeksiyon riski ortaya çıkabilir. Bunların haricinde operasyonunuzu tecrübeli bir cerrah gerçekleştirirse, risk oranı çok düşüktür.

İkinci Kez Burun Estetiği Ameliyatı Olma İhtimali Var Mı?
İkinci kez ameliyat olma ihtimali %5 tir ve bu ihtimal, ameliyatınızı çok tecrübeli bir cerrah bile yapsa ortaya çıkabilir. Genellikle küçük çapta bir operasyondur ve ufak tefek şekil bozukluklarını gidermek için yapılır. Genellikle lokal anestezi tercih edilir.

Burun Estetiği için Doktor Tercihi

Aslında en zorlayıcı kısım hangi doktoru tercih etmeniz gerektiğidir. Bunun için seçmeyi düşündüğünüz doktorun özgeçmişini ve yaptığı ameliyatları iyice araştırmanız yararlı olur. Doktorunuzu seçtikten sonra ameliyattan beklentilerinizi kesin bir dille ifade etmeniz ve doktorunuzun da tavsiyelerine uymanız en sağlıklısı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder